Pizza Calzone
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1/4 pkt jäst, 12 g
  • 12 1/2 dl ljummet vatten
  • 11 msk olivolja
  • 1 ca 6 dl vetemjöl special
  • 11 tsk salt
  • 1 ca 1 1/4 dl pizzasås, finns färdig på burk
  • 1150 g champinjoner
  • 12 msk smör
  • 1250 g strimlad rökt skinka
  • 1300 g riven pizzaost
  • 12 msk olivolja
  • 12 tsk oreganoLös upp jästen i vattnet. Tillsätt olivolja och vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig elastisk deg, ca 15 minuter för hand eller 10 minuter i köksmaskin. Tillsätt saltet och arbeta ytterligare, 1 minut. Låt degen jäsa under bakduk, ca 1 timme i rumstemperatur.
  • 1 Värm ugnen till 275 grader. Lägg samtidigt in en baksten på gallret i mitten av ugnen eller plåt, så att den blir het. Dela degen i fyra delar och forma till bullar. Låt degen vila 5 minuter under bakduk. Kavla ut till runda tunna pizzabottnar på mjölat bakbord.
  • 1 Ansa och skiva champinjonerna tunt. Fräs dem i en stekpanna med smör, 5 minuter. Fördela 2 msk pizzasås med en sked i mitten på varje pizza. Lämna en kant på 5 cm. Lägg champinjoner, strimlad skinka och pizzaost i en hög på mitten.
  • 1 Vik ihop degkanterna mot mitten över fyllningen och tryck till kanten ordentligt. Vecka kanterna i ett mönster. Lägg över pizzorna på bitar av bakplåtspapper. Pensla dem med olivolja. Grädda pizzorna på den heta bakstenen/plåten i mitten av ugnen, 10–12 minuter. Pensla pizzan med olivolja och strö över smulad oregano. Servera med vitkålssallad med röd paprika.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.