6-8 bufféportioner 1 rund rumsvarm brieost (à 500 g) 5 färska fikon 1 1/2 dl blandade rostade nötter (t ex. hassel-, pekan-, para- och macadamianötter) 2 msk lönnsirap 1/2 tsk flingsalt Till servering plockad timjan kex eller bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Har ju inte så mycket annat att sysselsätta mig med för stunden. Knyttet verkar ligga tryggt i magen, och inte tror jag i alla fall att det händer något innan helgen
Blanda under tiden mascarponeosten med vaniljsocker och toppa ovanpå fikonen när de är klara. Skär ett kryss i toppen på fikonenoch tryck i botten i så att de öppnar sig
Kola ochchokladmed lite havssalt i en och samma paj, det kan inte bli bättre. Mixa kexen till smulor, det går smidigt i en matberedare med kniven monterad och blanda med smöret
Smör med smör och socker. Visserligen råkade jag glömma köpa vit chokladoch gjorde på mörk istället. Det lät spännande att prova baka nåt medricotta, minns inte att jag har gjort det förut
Som avslutning på vår Italieninspirerande måltid bjöd vi på fyllda ugnsbakadefikon från den utomordentligt bra boken Bringing Italy Home av Ursula Ferrigno
I helgen som gick mumsade killarna i sig den här påsktårtan som jag provbakadeoch eftersom de gav den tummen upp måste jag såklart dela med mig av receptet
Jag lät mig inspireras av det fantastiska vinet vi köpte i Lyon i somras - en Crozes Hermitage (alternativt tips från Systemet längst ned) med underbar djup inlagd frukt ochchokladton - och bestämde mig för att använda mina rominlagda fikon i rödvinssåskoket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.