-) Så detta får bli mitt bidrag till Månadens blogg på Matfeed, där denna månads tema är bär. Och det speglar denna lilla tjejs personlighet ganska bra
Tilldenna tårta serverar jag ett kraftigt och mörkt kaffe, exempelvis Löfbergs Kharisma som innehåller toner av citrus och marsipan, eller som här en espresso i mina ärvda mockakoppar från mormor som jag ju vill använda
Du behöver. Idag firade vi min lillebror med en tårta medvitchokladmousse, lime och hallon. Vispa moussen när den blivit kall och lägg i en spritspåse med bred öppning
sockerpasta eller marsipan, att täcka tårtanmed. sprayfett, till formen. 180 g vitchoklad. 1 dl äggvita (vitan från 3 ägg). Tårtbotten5 ägg 255 g socker (3 dl) 90 g vetemjöl (1,5 dl) 120 g potatismjöl (1,5 dl) 10 g bakpulver (2 tsk) 20 g vaniljsocker (4 tsk) sprayfett, till formen. Vitchokladganache3 dl vispgrädde 180 g vitchoklad. Marängsmörkräm1 dl äggvita (vitan från 3 ägg) 190 g strösocker (2,25 dl) 300 g normalsaltat smör citron. Montering0,5 l färska jordgubbar 1 msk socker sockerpasta eller marsipan, att täcka tårtanmed
Vispa ägg och socker riktigt vittoch pösigt. Rör försiktigt till en jämn smet. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt omväxlande med mjölken i smeten
Det är tur att man blir klokare när man blir äldre – med tiden har jag lärt mig att älska denna sammets-lena kräm, här smaksatt medchokladoch marsalavin
När chokladkakan svalnat häller du tryffeln på kakan som fortfarande ligger kvar i formen. Låt svalna och kyl den sedan i kylskåp i minst några timmar, gärna över natten innan du serverar den
Vad du toppar pannacottan med är en smaksak. Om du vill göra pannacottan laktosfri använder du förstås laktosfri grädde och en laktosfri eller helt mjölkfri choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.