Baka med levain (för surdegsälskare)
Gourmetbloggen
Gourmetbloggen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Dag 1
  • 1 liter vatten (30 grader varmt)
  • 500 gram russin
  • 250 gram strösocker
  • 100 gram honung
  • 200 gram “chef”
  • 6 dl vatten (600 gram)
  • 1080 gram vetemjöl eller 900 gram fint rågmjöl.
  • 1000 gram vetemjöl
  • 800 gram levain
  • 630 gram vatten (6,3 dl)
  • 20 gram havssalt.
  • Vill man göra baguetter ska degen delas i 4 fyra delar, vikas över försiktigt och jäses med skarven neråt och dofta över rikligt med mjöl.
  • Jäsningen ska antingen ske i rumstemperatur i 75 minuter, men ännu bättre blir det om degen får jäsa i kylen till nästa dag.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.