1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget
Några kallar dem solbullar, andra kallar dem för sockerbullar, krämbullar eller vaniljbullar. På tisdag är det fettisdagen och då är det ju tradition att äta semlor, men eftersom vi varken gillar vispad grädde eller tål mandelmassa så bakade jag dessa smaskiga vaniljkrämsfyllda bullar istället
Smält margarin och häll sedan på mjölken. Det ska vara 37 grader. Lös upp jästen med lite av spadet. Tillsätt resten av spadet, salt, socker, malen kardemumma och drygt 2/3 av mjölet
Smula jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm tills blandningen är 37°. Häll degspadet över jästen och rör om tills den lösts upp
De här underbara bullarna fann jag receptet på i nyaste numret av Hembakat. Och i vanlig ordning så har jag förstås testat att göra dom med vaniljkräm också - precis lika gott
RECEPT SOCKERBULLAR 12 stora. RECEPT SOCKERBULLAR 12 stora. Bakning är ju min lilla terapi så jag tror att jag nu under några dagar ska baka och fylla frysen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.