1 burk Bagarens Rågsurdeg. 1 burk Bagarens Rågsurdeg. Att baka surdegsbröd är ju väldigt trevligt och så men den här tiden på året så har i alla fall inte jag någon varm (25-30 grader) plats där surdegen kan stå och jäsa i fyra dygn, så därför tyckte jag att det kunde vara kul att prova KronJästs nya surdegs-bas
Det var en bagare där som bidrog med sitt bästa recept på dessa små godingar och därför ville jag testa det eftersom bagare ju är att lita på, särskilt i semmeltid
Sätt ugnen på 250 grader. Rör ut jästen i ljummet vatten i en degbunke. Tillsätt olja, salt, krossat bovete, vetegroddar, solroskärnor, finrivna morötter och nästan allt vetemjöl
Jag försökte mig på att baka surdegsbröd för ett par veckor sedan. Det gick sådär. Surdegsgrunderna bubblade som bara den i mina glasburkar och jag trodde jag hade fått en flygande start
ett lyckat resultat. Så har då även jag ramlat huvudstupa in i surdegarnas förlovade land. Har bakat en hel del med poolish, som är som en surdeg-light men tänkte slå till och göra det "på riktigt"
1 burk (150 g) Bagarens Vetesurdeg. 1 burk (150 g) Bagarens Vetesurdeg. Provade ju kronjäst rågsurdeg för ett tag sedan och nu testade jag deras vetesurdeg, burken kostade runt 17 kronor och luktade inte fullt lika surt som rågsurdegen
bagaren och kocken,. Frittata med broccoli, champinjon och paprika. Frittata är en härlig italiensk omelett som man gör i ugnen och som kan varieras på tusen olika vis
Professionella bagare använder en ugn med ånga i. De flesta har ingen sådan ugn hemma men du kan få brödskorpan lika bra som bagarens, kanske ännu bättre, med ett litet trick
Det här är mitt bästa bröd just nu. Det är håligt, segt och har mycket smak. Precis som jag vill ha det. Jag fick baka många gånger innan jag det blev som jag ville
Jag har kollat olika recept och slutligen skrev jag upp tre stycken där samtliga "bagare" sa att de aldrig misslyckats med sin tårtbotten när de följt just det receptet -och idag var det dags att testa det första receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.