Hjort, kantareller och trumpetsvamp i en härlig kombination, kryddad med både enbär och rosépeppar. Helt enkelt en suverän höstgryta att njuta av i höstmörkret, tillsammans med ett gott rödvin så är fredagsmiddagen fixad
Bryn filéerna, salta och peppra. Lägg i purjo, paprika, ingefära, curry, och sweet chilisås. Låt det puttra i 5 minuter, tillsätt tomater och kokosmjölk
Låt hjortgrytan koka under lock på låg värme. Servera hjortgrytan med valfria tillbehör. 750 grytkött från hjort som hjortstek, fransyska eller liknande, putsad
Min väninna Ulrika bjuder alltid på suveränt god mat och jag är snabb på att be om recepten. Flera av hennes rätter har sedan blivit favoriter här hemma också
Midsommar firas verkligen traditionellt i Sverige. Hur många svenskar äter inte sillunch, dansar runt stången och leker, äter jordgubbstårta och grillar på kvällen
En dans på rosor. Hallå där. Hur mår ni vänner. Hoppas ni haft en riktigt skön helg. Här blandas just nu pizzabak och bloggande med flängande fram och tillbaka till grannarna för att få undan lite av det tvättberg som byggts upp under veckan
I fredags väckte vi Jocke på sängen med sång och presenter eftersom han fyllde år. Vi fick en halvtimme att fira innan det var dags att åka iväg till skolor och jobb
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.