Det känns som höstpå en tallrik. Jag har en ny befattningpåmitt jobb som tar tid och energi så här i början och mycket av minledigatid går åt att planera matlagningskurser och fundera påminakostkonsultationer som jag inom kort kommer att dra igång
Höstig grynotto med smörstekta kantareller, soltorkade cocktailtomater & parmesan påendivebädd – buljongkokta matgryn av havre, vete och råg med smörstekta gula kantareller, morotsslantar, soltorkade cocktailtomater, röd lök och grana padano serverat på en bädd av olivoljefrästendivesallad
Ta det bara bit för bit och tänk på vad du stoppar i grytan – du villinte ha en kladdbouillabaisse. Inget värmer bättre en regnigskitkväll, med trevligt sällskap en fredag i september, än en mustigbouillabaisse
Spenderade helgen imin mors stuga på Österlen. Där fyndade jag fyra tallrikar från Norge (daisy), en rökt makrill, två böcklingfileer och en burk löksill
En förskola är väl inte det bästa stället att hålla tillpå om man villblifrisk fort ( vilket jag behöver bli då jag ska göra ett litetingreppi morgon och intevill komma dit sjuk ) eller smitta andra för den delen
Hej på er, finaste. Godare gryta får man ju leta efter, om ni frågar mig. I helgen lagade jag och Nicklas denna fantastiska gryta som jag inte lagat på några år faktiskt, trots att den är sjukt god
Och det man då blir mer och mer sugen på är något varmt i magen. Även fast det har varit sommardagar hela veckan så är morgnarna kalla, dimmiga och fuktiga… hösten kommer så sakteliga
Det blir leverpastej och några gurkskivorpå. Är det dags att börja baka införhöstensolikahögtider. bryggaren med kaffe står och puttrar och jag tar fram kastrullen för att laga gröt och skära en skiva hembakat bröd
Från och med imorgon och hela året framöver kan ni läsa om Årets kock på Husmorsbloggen. Tänk vilken spännande resa att få följa dessa fantastiskthängivnamatpersonligheter hela året
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.