Rör tills smöret smält in i såsen och servera med det uppskivade ankbrösten. Igår hade vi lilljulafton med min mamma som inte kommer kunna följa med oss ner till Skåne där vi kommer fira jul
Vi lyckades perfekt medankbrösten. Red av med Maizena och krydda med salt och peppar. Ankbrösten. Om du har ankbröstfiléer gör på samma sätt med att snitta fettkanten
Bryn ankbrösten på medelhög värme i en stekpanna på skinnsidan först, vänd och stek på andra sidan. Smaka av med salt och red en aning med Maizena såsredning eller majsstärkelse
Fräs upp rotfrukterna, fikonet och löken tillsammans med sockret i en kastrull. Medan ankan är i ugnen smält ihop smör och socker i en stekpanna och fräs sedan dem med snittytan neråt i ett par minuter
Kristihimmelsfärdsdagen firar vi med att grilla nånting alldeles extra, träkolsgrillad ankbröst. Till det serveras ugnsbakad potatis med gyllene yta, en god gräddsås med cointreau, en spännande krydd-mix att strö på och krispiga ångkokta sugarsnaps
Lägg sedan ankbrösten i ugnspanna med köttsidan nedåt. Lägg i ett halvdussin hackade schalottenlökar i det karamelliserade sockret, rör om medan lökarna fräser i sockret i cirka en minut
Anka är en riktig festfågel med mörkt och smakrikt kött. Salta och peppra ankbrösten runt om. För att göra ankan ännu festligare serveras den här med en smakrik körsbärssås
Stekt ankbröst – stekt ankbröst i skivor med krispig fettkåpa kryddat enbart med salt. Festlig fransk rätt med apelsinsås till, Canard à l’Orange, som passar fint till nyårsafton
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.