Bröd

Bröd

Knäckebröd

Knäckebröd

I ett anfall av överdriven huslighet började jag, för några år sedan, att baka eget knäckebröd. Jag drev på den här tiden en liten restaurang, där jag serverade hembakat knäckebröd till lunchen
Hemmagjort Knäckebröd

Hemmagjort Knäckebröd

Att baka eget knäcke till Julbordet är nog bland det roligare inslagen på just ett Julbord, inte heller är det svårt, tar bara lite tid då man inte kan grädda så många åt gången i en vanlig hemmaugn, men enligt mej så är det värt det
Knäckebröd

Knäckebröd

20 brödkakor50 g jäst 5 dl ljummet vatten 2 msk olja 1 tsk salt 10 dl grovt rågmjöl 3 dl ca, vetemjöl rikligt med mjöl till utbakningen
Knäckebröd hembakt

Knäckebröd hembakt

Knäckebröd utan jäst (ska vila över natten). Knäckebröd med jäst (jäses i en timme). 1 kg grahamsmjöl. 0,5 liter filmjölk
Pitabröd

Pitabröd

 Baka ut till brödkakor ca ½ cm tjocka, ca 15 cm i diameter, och baka i mitten av ugnen i 250 grader tills de ser färdiga ut
Fröknäcke på rismjöl

Fröknäcke på rismjöl

1 dl rismjöl 1 dl solroskärnor 1 dl pumpakärnor 0,5 dl sesamfrön 0,5 dl linfrön 1 tsk salt 0,5 dl rapsolja 2 dl vatten, kokhett
Surdegsbröd

Surdegsbröd

1¼ dl rågsurdegsgrund. 16 dl (600 g) ljummet vatten. 11 l (ca 600 g) Kungsörnen Vetemjöl special. 15 dl (ca 300 g) Kungsörnen Fint Rågmjöl
Örtbröd med parmesan och pesto | Köket.se

Örtbröd med parmesan och pesto | Köket.se

4 dl vatten 25 g jäst 2 msk Zeta Olivolja Gentile D-vitaminberikad 1,5 tsk salt 10-11 dl vetemjöl special (eller Manitoba Cream) 1 förp Zeta Pesto alla Genovese 1 dl färsk basilika, hackad 1 dl Zeta Parmigiano Reggiano grovriven