Man kan hitta cassoulet (en gryta medbönor, grönsaker och kött) men snarare i södra Frankrike. Tvärtemot sitt namn har den maträtten ingenting att göra med det bretonska köket
Värm bönorna om du inte vill ha dem kalla Hacka löken fint Häll olivolja i ett dl-mått, blanda i det kryddgröna, citrussaften och kryddorna Blanda lök och bönor Häll över oljeblandningen och vänd försiktigt runt 4 dl kokta bönor, gärna blandade sorter. 4 dl kokta bönor, gärna blandade sorter 1 liten röd lök dill persilja gräslök olivolja efter smak salt peppar - gärna lite chilipeppar 1 tsk citron eller lime
Har aldrig gillat bruna bönor, och gör det inte nu heller. Smaka av med sirap, ättika och salt. Flottet från pannan kan du hälla i bönorna, nyttigt och gott
Hur som helst så smakar dessa kryddiga, afrikanska bönor supergott tillsammans med fluffigt basmatiris och en klick av min godaste äppelchutney (se här)
Om du älskar mat med hetta så lägg i en chilipeppar. Skölj bönorna i vatten. Servera varm eller kan vara så speciellt gott om du äter den kall med ett stycke kött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.