För er som är insatta i Ayurveda så är den här mumsiga risbaserade rätten Pitta-balanserande. Läs mer om Ayurveda här… följ även länken om du vill testa vilken dosha-typ du är
Jag har den senaste tiden läst en del om ayurveda och försökt förstå/lista ut vilken personlighet/kroppstyp som mest stämmer in på mig och vad jag med tanke på det borde äta för att må som bäst
Om man är intresserad av ayurveda så är denna paj pitta-sänkande. Det pratas ganska mycket i media nu om att vi svenskar äter väldigt mycket kött, men samtidigt så börjar en trend växa att laga mer vegetarisk mat i våra hushåll
Idag fick jag kokboken “Maten är min medicin – Ayurveda i ditt kök” på posten. Boken är skriven av Janesh Vaidya i sammarbete med Elin Qvick, Malin Barrling och Mia Elmlund
Min kollega som är utbildad och duktig inom Ayurveda säger att det beror på att den som behöver varm mat i kroppen är mycket Pita i sitt kroppsliga element
Enligt ayurveda är banan nyttig för känsliga magar medan västerländsk läkarvetenskap gärna kurerar IBS och annat magelände utan bananer, om de inte är omogna
Jag har också tagit intryck av Ayurveda och andra alternativa skolor kring kost och hälsa. Jag fick en fråga på mailen om varför recepten under onlineprogrammet ”21 dagar ren och läkande mat” ibland innehåller nattskuggeväxter (d
#India #Chai #MasalaChai #LatteChai #Ayurveda #HerbalTea #HealthyLiving #recept #recipe. This post "Masala Chai" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog
IBS och orolig mage enligt Ayurveda. Enligt Ayurveda, Indisk traditionell läkekonst så är diffusa eller många olika symtom mage/tarm länkat till överslag av VATA – dvs luftelementet i sinne-kropp och själ
Ayurveda är en indisk lära där just många kryddor såsom till exempel kanel, ingefära, kardemumma, kryddnejlika, fänkål och spiskummin men även vitlök och lök anses ha särdeles välgörande egenskaper
Ayurveda för din hälsa har jag hunnit provlaga under veckan. Grundreceptet i boken är anpassat för kroppstypen kapha enligt ayurveda och innehåller svart ris och morötter men själva idén med boken är att man lätt ska kunna anpassa recepten för hela familjen även om kroppstyperna/elementen vata (luft), pitta (eld) och kapha(jord) skiljer sig åt, så till mig som är pitta och ska äta lätt, söt och sval mat passar det bättre med basmatiris och att utesluta morötterna
Att blanda runt kokosolja kommer från Ayurveda och görs för att avlägsna "Ama" (gift) från kroppen. Linfröolja - 50 graderHampaolja - 50 graderSolrosolja - 100 graderPumpafröolja - 100 graderOlivolja - 163 graderSesamolja - 163 graderHasselnötsolja - 163 graderGhee (klart smör, vanligt inom Ayurveda) - 190 graderKokosolja - 190 grader
Boken ger en överblick över hur man kan tänka om man vill äta sig frisk och välmående och man utgår från den indiska hälsoläran och livsfilosofin ayurveda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.