Auberginegratäng redo för ugnen. Avsluta med aubergine, tomatsås och parmesan och mozzarella. Jag fortsätter raskt med att fråga er hur ni har det i det kalla vinterlandskapet
Lägg den skivade auberginen på en plåt eller ett fat och strö över lite salt. Torka av vätskan som bildats och stek skivorna i olivolja tills de fått fin färg
Idag är det söndag och solen skiner, så jag borde egentligen typ vara ute och ta en promenad snarare än att skriva det här blogginlägget… Men jag känner att jag måste försöka skärpa mig lite och bli bättre på att publicera inlägg här på bloggen, så jag ska istället försöka hålla mig hyfsat kortfattad så jag kanska hinner med både inlägg och promenad…
Jag älskar smaken av stekta auberginer men vill man istället tänka på kalorierna så kan man pensla aubeginskivorna med olja och grilla dom i ugnen tills de mjuknar
Auberginegratäng. Jag vill också vara medoch bidra till en bättre värld. Jag älskar kött så helt skulle jag inte kunna släppa det, men jag förstår grejen med att få ner köttätandet i världen
Servera med valfri sallad. I helgen har vi haft Finlandssläkten på kärt besök, och då blev det bl a den här pajen på kvällskvisten när vi kommit hem från Kakkalaset och behövde något mer matigt efter allt kaksnaskande
Varva grönsaker, mozzarella och passerade tomater. 3 dl passerade tomater, gärna smaksatt (finns det inte går det bra att krydda upp själv med någon käck örtkrydda och lite salt och peppar). Rosta grönsakerna i ugnen i 200 grader med lite olja och salt tills de blivit mjuka. Avluta med couscouse och grädda i ugn i ca 15-20 minuter. 3 dl passerade tomater, gärna smaksatt (finns det inte går det bra att krydda upp själv med någon käck örtkrydda och lite salt och peppar)
Stek dem i en upphettad stekpanna med olivolja. De ska suga upp en del olja och få lite färg. Lägg över dem i ugnsformen tillsammans med aubergineskivorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.