Auberginegratäng med linser och mozzarella
www.letarecept.se
www.letarecept.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 st aubergine (stora)
  • 11 tsk salt
  • 12 st morot
  • 11 klyfta vitlök
  • 11 gul lök
  • 12 msk tomatpuré
  • 11 burk krossade tomater
  • 11 dl röda linser
  • 11 msk balsamvinäger
  • 12 tsk honung
  • 12 tsk torkad timjan
  • 11 krm salt
  • 12 msk olivolja
  • 12 dl mozarella
  • 13 dl vatten
  • 12 dl turkisk yoghurt (eller crème fraiche för ännu krämigare)
  • 11 dl hackad färsk oregano
  • 11 liten vitlöksklyfta
  • 12 st aubergine (stora)1 tsk salt2 st morot1 klyfta vitlök1 gul lök2 msk tomatpuré1 burk krossade tomater1 dl röda linser1 msk balsamvinäger2 tsk honung2 tsk torkad timjan1 krm salt2 msk olivolja2 dl mozarella3 dl vattenOreganosås2 dl turkisk yoghurt (eller crème fraiche för ännu krämigare)1 dl hackad färsk oregano1 liten vitlöksklyftaSätt ugnen på 250 grader. Skär auberginerna i skivor ca 1 cm tjocka. Strö ut dem i ett tunt lager på en ugnsplåt. Salta och låt stå ca 15 min. Fräs rivna morötter, pressad vitlök, hackad lök. Häll i krossade tomater, tomatpuré, sköljda linser, balsamvinäger, honung, timjan och salt. Låt sjuda ca 20 min. Ringla olivolja över aubergineskivorna och rosta dem gyllenbruna i ugnen, cirka 10 minuter högt upp i ugnen. Varva linsröra, aubergineskivor, linsröra, aubergineskivor i en ugnsfast form. Toppa med mozzarella. Gratinera mitt i i ugnen ca 10 min.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.