Vi åt auberginegratängenmedvitlökssås, bönsallad och en bit bröd. Om du vill göra en ännu enklare variant av den här auberginegratängen går det bra att helt sonika varva färdigkokt tomatsås med färdigriven ost och grillade aubergineskivor i en form och grädda direkt
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja. Smaka av med salt och peppar. Torka av auberginskivorna med hushållspapper och stek dem i en stekpanna med olja
Jag brukar servera den med sallad, lite marinerade bönor och. Skala och finhacka löken och vitlöken. Jag tycker att den här mycket goda och smakrika auberginegratängen är en perfekt representant för det italienska köket
(jag var hungrig och orkade inte vänta så jag bräserade inte alls, gör inte så, rullader ska vara möra,saftiga och dom ska gotta in sig såsen)Ta försiktigt upp rulladerna och lägg dom åt sidan medan du reder av såsen med maizena redningen
Pensla eller vänd dem i oljan och lägg dem med snittytan uppåt på en plåt. 8 lökar, gula och röda. 1Skala och dela lökarna på mitten. 1Avsluta med salt och svartpeppar
Fräs vitlök i olivolja utan att den får färg i några minuter. Smaka av med salt, 1 nypa socker och svartpeppar. Avsluta med att strö på parmesanosten och grädda i ugn på 220 grader i ca 20 minuter. 2 vitlöksklyftor tunt skivade
Auberginegratängmed röda linser – gratäng med stekt aubergine i skivor, varvad med en röra av röda linser kokta i tomat med gul lök och morot kryddad medvitlök och timjan, färsk tomat och grana padano
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.