Värm ärtorna i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Servera den plommonspäckade fläskkarrén med grönsakerna och katrinplommonen från stekningen, samt gräddsås, gröna ärtor och ev äppelmos
Nu är det väl inte så många som håller på med mjölksyrning därhemma längre, men de goda grönsakerna finns attköpa på Hälsokosten eller i Invandrarbutiker
Detta är jättebra för kroppen då vi behöver äta mer basisk föda för att må bra. Jag har fått frågan efter mitt tidigare inlägg om vad mjölksyradegrönsaker är, så jag kanske borde förklara processen också
Det innebär attgrönsakerna fermenteras och på så vis konserveras. ”Genom att mjöksyrabakterier från vasslan förökar sig produceras mjölksyra vilket sänker ph-värdet och försvårar för oönskade bakterier att växa
Men det kan faktiskt vara ett problem hemma hos oss, att barnen äter för mycket grönsaker. Ett lyxproblem kan tyckas, men det är faktiskt inget roligt att ha lagt ner tid och energi på en god middag och så sitter ungarna och knaprar på varsinn majskolv och lite tomater
Kursen hölls av en man som försörjer sig på att odla ekologiska grönsaker och mjölksyra dem. Kanske tänkte ni att jag gett upp det där eftersom jag inte skrivit något mera om det sen
Det finns mycket gott att fylla en tårta med. Lika mycket som man ska planera hur en tårta ska se ut, vilka färger och dekoretioner man ska ha på tårtan, lika viktigt är det att kombinera smaker och färger innuti
Så galet gott och ett ganska roligt sätt att bjuda på också. Sa jag att det var magiskt gott. En perfekt rätt att göra några timmar innan, sätt den bara i kylen så är det bara att plocka fram när gästerna är på plats
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.