Kavla ut den ena degen till en tunn rektangulär platta på mjölad arbetsbänk. Bred hälften av fyllningen över plattanoch rulla ihop den som en rulltårta
Förändringsarbete i hemmet som kommer att fortsätta ett tag framöver. Efter att ha frotterats och kamperat och dispyterats dagligen i tjugotvå år känns det i mammahjärtat när barnen flyttarut
Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. Häll i degbunken och slå på resten av vattnet kallt. Ställ formarna att jäsa under bakduk i kylen över natten
Köttfärslimpa är perfekt att förbereda och sedan frysa in, ochdessutom en ugnsrätt som sköter sig självt i ugnen, vilket betyder att det inte heller vid tillagningen behövs avsättas särskilt mycket tid
Rör ut den i lite av degspadet, häll på resten. Vispa upp ägget med en gaffel och pensla bullarna. 1ljust siktat dinkelmjöl. Tillsätt mjölk, honung och salt och värm till fingerljummet, 37°. Arbeta degen smidig 5 min i maskin eller 10 min för hand. Låt jäsa under bakduk 20 min. Dela den i 24 delar och rulla till små bollar. Jäs under bakduk 20–30 min. Grädda bullar- na mitt i ugnen till fin färg, ca 8 min
Eftersom jag inte hade något recept utan gjorde allt efter eget påhitt så är receptet sådär lite på en höft, men hörrni gör det här ochnjut av rätten till en iskall bira eller ett glas porlande bubbel
Såklart bakar jag den hela året om, men oftast byter jag då ut jordgubbarna mot något annat, som granatäpplekärnor till vintern, blåbär till hösten och varför inte hallon till våren, som alltid är det bara att testa sig fram
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.