Apelsinflarn med mandelkräm
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 265 g kyld smördeg
  • 11 ägg, att pensla med
  • 13 apelsiner
  • 11 tsk socker
  • 10.5 tsk kanel
  • 1200 g mandelmassa
  • 11 dl crème fraiche
  • 11 tsk kanel
  • 11 msk florsocker
  • 13 dl vispgrädde eller vaniljglassSätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik och tryck in kanterna ca 1 cm och nagga botten med en gaffel. Pensla kanterna med lättvispat ägg och förgrädda ca 10 min. Låt svalna. Skär bort skalet inklusive det vita från apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor. Mixa mandelmassa, crème fraiche och kanel till en jämn kräm. Späd ev med lite vatten eller mjölk till en bredbar konsistens. Bred försiktigt krämen på det förgräddade skalet. Täck med apelsinklyftorna. Strö över socker och kanel och grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna något och pudra sedan över florsockret. Servera med fluffigt vispad grädde eller vaniljglass.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.