Apelsinbitar
www.stowr.se
www.stowr.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 12 st apelsiner
  • 12 st ägg
  • 12 dl rörsocker
  • 14 1/2 dl vetemjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 13 dl florsocker1. Smält 150 g smör i en kastrull och låt det svalna. 2. Riv skalet från 1 apelsin och pressa ur saften från 2 apelsiner. 3. Vispa 2 ägg och 2 dl rörsocker poröst. Tillsätt smör, apelsinskal och saft. 4. Blanda 4 1/2 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och 2 tsk vaniljsocker. Rör ner det i smeten och häll den i en bakpappersklädd liten långpanna, 20x30 cm. 
Grädda mitt i ugnen i 175°, 17–20 min. Prova med sticka! 5. 
Smält 50 g smör till glasyren och låt svalna. Blanda ner 3 dl florsocker och 2 msk pressad apelsinsaft. Rör så att det blir slätt. 6. Bred glasyren över kakan och avsluta med lite rivet apelsinskal. Låt stelna. 
Skär kakan i rutor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.