13 dl
florsocker1. Smält 150 g smör i en kastrull och låt det svalna. 2. Riv skalet från 1 apelsin och pressa ur saften från 2 apelsiner. 3. Vispa 2 ägg och 2 dl rörsocker poröst. Tillsätt smör, apelsinskal och saft. 4. Blanda 4 1/2 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och 2 tsk vaniljsocker. Rör ner det i smeten och häll den i en bakpappersklädd liten långpanna, 20x30 cm. Grädda mitt i ugnen i 175°, 17–20 min. Prova med sticka! 5. Smält 50 g smör till glasyren och låt svalna. Blanda ner 3 dl florsocker och 2 msk pressad apelsinsaft. Rör så att det blir slätt. 6. Bred glasyren över kakan och avsluta med lite rivet apelsinskal. Låt stelna. Skär kakan i rutor.
Blanda mjöl, marsánpulver, vaniljsocker, bakpulver och socker i matberedaren med kniven monterad. Skär smöret i bi-tar och lägg i skålen och kör tills det bildas en deg
Nu börjar min baksäsong i stugan. Med stugan menar jag min inredningsbutik Annies Stuga i Glommen. Jag kanske tjatar, men vill ju att ni ska komma och hälsa på mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.