Igår var vi bjudna till vår amerikanska granne på Thanksgiving middag och det var mycket trevligt. Vi hade en mysig kväll tillsammans och ingen gick hem hungrig
Är du sugen på något gott till fikat. Tillsätt ägg och därefter bananer. Till 9 amerikanska muffins behöver du. Klicka i ca 1 tsk nutella i varje muffinsFyll formarna till hälften med smet. Sätt i in ugnen igen i ca 15 minuter till
Från Förslöv i norr till Skivarp i syd – här är läsarnas tips på somriga kaféer i Skåne. Kakbuffé (ät så mycket du orkar till ett fast pris), pannkakor, glass och smörgåsar
Tillsätt sedan hälften av mjölblandningen under omrörning (man kan använda elvisp men på lägsta hastighet i så fall, annars funkar det med handvisp), häll på hälften av mjölken under fortsatt omrörning
De är bakade i små kakformar, så de blir en perfekt liten munsbit tillkaffet i eftermiddag. Vi ska kika in lite kläder innan jobbet tänkte vi, jag har spanat in lite glass-kläder till barnen på Villervalla, så jag tänkte se om de är lika fina i verkligheten
Den här muffinsen ska vara rätt kladdig i mitten och inte riktigt gräddas ordentligt. I gropen som bildas pga att muffinsen är ogräddad i mitten har vi sprutat i grädde och stött över daimkulor
Rör det rumstempererade smöret och strösockret till en jämn smet. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet för varje ägg, använd gärna elvisp
(Vill du använda karamellfärg så tillsätt några droppar samtidigt som du vispar frostingen kall. Fyll amerikanska muffinsformar (välj stadiga formar, inte lösa bullforms-typen) till 2/3. Vispa tills marängen är kall och har bildat hårda toppar, det tar ca 8-10 minuter
Tillsätt sedan hälften av mjölblandningen under omrörning (man kan använda elvisp men på lägsta hastighet i så fall, annars funkar det med handvisp), häll på hälften av mjölken under fortsatt omrörning
Däremot var det en liten utmaning att få till konsistensen, i och med att polenta är grövre än mjöl. När man bakar glutenfritt måste man tänka till lite extra i och med att man utesluter gluten, det som vanligtvis gör att bakverken "håller ihop"
Under onsdag till fredag har jag haft grymt mycket nytt att göra på jobbet. Förra veckan hade jag kurs och leverans till café, och denna helg ska jag spendera hela lördagen på mässan Eget Företag i Älvsjö, och söndagen kommer gå åt mycket jobb och bakande till veckans leverans
För en del år sedan fick jag ett recept på muffins som var oljebaserat istället för med smör, jag har funderat på hur skulle kunna förvandla detta till ett med chokladsmak istället för vanilj
Smaka på smeten, det är det enklaste sättet att se om du har i tillräckligt med pepparkakaskrydda. Om du vill göra pajer så fyller du formen knappt till hälften och häller på lingon eller hallon och till sist krossar du pepparkakor grovt och toppar med det
Fyll smeten i stora muffinsformar ungefär till hälften (inte mer för de jäser upp mycket). De här receptet är lättbakat och de blir så där lagom saftiga men gör de dagen innan