Ebba

Ebba

Vendetta, kyckling med ris

Vendetta, kyckling med ris

- skär alla ingridienser, strimla kycklingen, koka ris. - Börja med att värma salt i torr stekpanna. Lägg i olivolja 1 dl
Gratinerad fläskfilé med champinjoner

Gratinerad fläskfilé med champinjoner

1 fläskfilé (svensk av god kvalitet) [ca 500-600 g] smör (att steka i) salt svartpeppar 1 schalottenlök 250 g champinjoner (färska) 3 dl grädde 1-2 msk kalvfond 1-2 msk soja 1 tsk tryffelolja (kan uteslutas) maizenaredning ev strösocker 2 dl ost, riven
Kräftsoppa

Kräftsoppa

Ingredienser Portioner. 4 600 g kräftor 2 msk olivolja 1 finhackad gul lök 1 st fänkål (à ca 50 g) skuren i små, fina bitar 1 tsk tomatpuré krondill 6 dl fiskbuljong (tärning) 1 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde salt och peppar efter smak ev lite konjak rostat vitt bröd Lägg till i inköpslistan
Jennys goda whiskysås

Jennys goda whiskysås

1 schalottenlök smör, till stekning 3 dl vispgrädde 1 tsk dijonsenap 2 msk kalvfond, koncentrerad 1 msk soja 2 tsk farinsocker 3 msk whisky salt svartpeppar, nymalen
Kantarellcrêpes

Kantarellcrêpes

Ingredienser Crêpessmet 4 dl mjölk 2 dl vetemjöl 3 st ägg 1 tsk salt 1 smör Fyllning 2 st vitlöksklyfta(or) 250 gram färska kantareller 250 gram skogschampinjoner 2 msk smör 3 st salladslök(ar) 0,75 tsk salt 3 krm svartpeppar 2 dl crème fraiche Sallad 0,5 st salladshuvud 200 gram rödkål 0,5 st gurka Köp receptet Näringsvärde Kcal
Gräsandsbröst

Gräsandsbröst

4 gräsandsbröst 12 potatisar 2 palsternackor 2 morötter 1 l trattkantareller, rensade 200 g smör 0,5 l viltfond 3 dl grädde 3 msk olivolja salt peppar
Gorgonzolaspäckad filé

Gorgonzolaspäckad filé

800 g oxtournedos (eller älgtournedos 4 bitar) 200 g gorgonzola, mogen (gärna Colombo) salt peppar smör, till stekning 4 cl gin 3 schalottenlökar, finhackade 6 cl rött vin 4 dl viltfond, hemkokt 2 dl vispgrädde potatis, friterad (eller bakad)