Apelsin kladdkaka med mörkchokladkrämochitaliensk maräng. Tvätta apelsinernaoch skala av det yttersta skalet på apelsinen ( ej det vita, det blir beskt )
Ringla mörk choklad med en liten sked över kokostopparna och låt stelna. 2 Rör ihopkokosflingor, smör, socker, ägg ochapelsinskal (endast det orange) och låt stå 10 min. 3 Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Forma till toppar och grädda mitti ugnen 10–15 min. 4 Smält chokladenimikro eller över vattenbad. 6 dl kokosflingor (200 g). 1 apelsin, finrivet skal. 50 g mörkchoklad
Tycker det är så himla kul att baka småkakor och dessa klassiska kokostopparna valde jag att smaksätta med liteapelsinoch garnera med mörkchoklad för att få fram lite mer smak
Mörkchokladbotten med vitchoklad, limeoch mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Knåda ihop alla ingrediensertill pajdegen och kavla eller tryck ut i en springform
Det är en krämigmörkchoklad kladdkaka som jag valde att blanda ilite cream cheese och kaffe i. Toppade den med vispad grädde som jag färgat ljusrosa och sedan en massa jordgubbar på det
Dra kastrullen åt sidanochtillsättchoklad, kanel ochapelsin cest, rör till en jämn smet. Koka upp Milda mat & visp med Mildamargarin, apelsinsaftoch florsocker
Skär fikonenimindrebitar, mixa dem tillsammans med valnötter ochchoklad. Dessa dagar då man bara vill ut, dra ivägtill stranden, badhuset, på utflykt osv är det smidigt om man har laddat skafferi, kyl och frys hemma med diversepicknickmat som är lätt att plocka med sig
Här kommer några godingar, riktigt enkla och snabba att göra ochväldigt få ingredienser behövs. Smält chokladoch doppa botten på kokostoppen och låt stelna på bakpapper
Jag satt och funderade härom dagen på om man kunde göra sin egen choklad, både för att göra den nyttigareoch veta precis vad som stoppas i den, men också för att det är litetrevligt att tillverkasin egen istället för att köpa dyr chokladibutiken
Köttgryta med porter ochmörkchokladNu har husmor laborerat igen. För att hylla mina medtävlare i Halv åtta hos mig skapade jag detta recept med liteinspiration från både Tomas ochDesirée
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.