Förstår inte varför vi inte äter mer strömming. Ingredienserströmmingfileér3 ägg4 dl mjölk1 dl senapsalt och pepparrågmjölströbrödBlanda ihop ägg, mjölk och senap i en skål
Till och med Kära Hustrun som inte är så förtjust i strömming smaskade glatt. Vänd ner cirka 500 g sill-/strömmingsfiléer och låt marinera minst en timme
Lägg strömmingsfileérna i blandningen och låt dem ligga kallt i minst ett par timmar. Servera den nystekta strömming med örtsmör, citronklyfta , potatis eller potatismos och någon sallad
Har aldrig testat grava strömming förut så det var lite spännande. Skölj strömmingen. Häll bort lagen och låt strömmingen rinna av ordentligt, gärna på hushållspapper
Potatismos är gott till strömmingen. Lägg ut hälften av strömmingen med skinnsidan ned på en bricka. Stek strömmingen i smör på medelvärme i 10 minuter på varje sida. 600 g strömmingsfilé
4 600 g strömmingsfiléer 2 dl grovt rågmjöl (eller ströbröd) 1 1/2 tsk salt 1 krm nymalen vitpeppar 50 g smör Citruspuré ca 1 kg potatis (mjölig sort, gärna mandelpotatis) 1 1/2 dl grädde 2 dl mjölk 1 dl färskpressad citronjuice salt och peppar Purjofräs 1 purjolök 1 tsk socker smör till stekning 1 krm salt 1 krm vitpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Tvätta strömmingen i kallt vatten och klipp bort eventuella fenor. Lägg ner de väl avrunna strömmingarna och låt dem marinera i mjölkblandningen i minst en timme
Strömming är en älskad lite fisk av många. Jag har haft lite svårt för den men det beror mest på benen, även om man köper rensad strömming finns det lite ben kvar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.