Att laga riktigt god fisk är inte alls svårt. Faktum är att fisk är mat som nästan lagar sig själv. Sätt ugnen på 200 grader och lägg fisken i en ugnsfast form. Lägg “hacket” över fisken och häll över 3 dl grädde. Låt fisken “laga sig själv” i ugnen i 25 minuter
Idag ha vi rökt egen fisk och skaldjur på grillen. Spola av fisken och spola av räkorna i en sil. Sen köpte vi folietråg som vi la fisken och skaldjuren i under själva grill/rökningen
Sen har jag kokt förslagsvis fisk, purjolök, ärter-majs-paprika från fryspåse. En perfekt lunch till Ellen blir ½ puck med basmat, 1 tärning med morot och 2 tärningar med fisk
Då har jag hittat den ultimata marinaden. Inte en droppe olja och ändå så gott. Häftigt att mixa ner persikohalvor men det ska erkännas att jag var lite skeptisk innan jag testade receptet men jag behövde verkligen inte vara orolig
Skär laxen i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Skala räkorna. Tillsätt salt, räkor och kräftstjärtar och kör till en smidig färs
Fem recepttips på ngt med skaldjur samt fem recepttips på ngt med fisk. Jag är inte så vidare glad för de där frysta fiskblocken, färdig panerade frysta fiskar eller fiskpinnar
Servings. 4. Cook Time. 45 Min. Laxtataki och wasabipotatissallad med havslilja och tatsoi, inlagd. 60 Min. Grillad chuck roll med smörpenslad majskolv och ankfettpotatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.