musslor

musslor

Moules frites

Moules frites

1Moules1 kg färska blåmusslor 1 schalottenlök 1 klyfta vitlök 0,25 msk fänkål 1 dl torrt vitt vin 1 dl vispgrädde persilja, finhackad smör, till stekning salt peppar
Moules marinières med smak av Gotland

Moules marinières med smak av Gotland

Skala den vita sparrisen och fräs den mjuk tillsammans med 1 dl schalottenlök Spara topparna till garnering Koka ihop sparrisstängerna med grädde Mixa och sila, smaka av med ramslöken - detta blir en ramlökspuré Skär den gröna sparrisen i tunna skivor Fräs 1 dl schalottenlök och den gröna sparrisen Slå på vin och ramslökspuré Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med citronsaft, salt, peppar och körvel Garnera med de vita sparristopparna 2 kg blåmusslor
Moules marinières med smak av Portugal

Moules marinières med smak av Portugal

Bryn tärnad chorizo krispig med olivolja Lägg den på ett papper men låt fettet efter korvarna vara kvar i pannan Stek finhackad vitlök och schalottenlök försiktigt i chorizofettet Häll på vin Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med örter, smör, salt och peppar Garnera med den stekta chorizon 2 kg blå musslor
Musslor och pommes frites

Musslor och pommes frites

Tvätta musslorna noggrant och kasta alla som är skadade eller inte vill stänga sig. Tillsätt citrontimjan, fänkål och blåmusslor
Vitvinskokta blåmusslor

Vitvinskokta blåmusslor

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 40 st blåmusslor 3 st Schalottenlök(ar) 1 st vitlöksklyfta(or) 2 msk smör 4 dl vin , vitt 2 dl grädde 2 msk persilja , finhackad Köp receptet
Moule marinière

Moule marinière

Borsta musslorna och ta bort skägget. Skölj väl i flera vatten och låt musslorna rinna av. Rensa bort de musslor som är öppna
Moules marinières med smak av Medelhavet

Moules marinières med smak av Medelhavet

Värm upp olja och fritera kapris snabbt - lägg undan till garnering Dela tomater, paprika och oliver grovt Finhacka vitlök och schalottenlök Fräs alltsammans i olivolja tillsammans med saffran Häll i vitt vin Lägg i musslorna och låt koka under lock i 6-8 min tills de öppnat sig Garnera med oregano och kapris 2 kg blåmusslor
Moules marinières med smak av Thailand

Moules marinières med smak av Thailand

Fräs grön curry med den hackade löken och citrongräset Koka ihop med vin och kokosgrädde Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med fisksås, limejuice och koriander Garnera med thai-basilika 2 kg blåmusslor
Clamchowder: sommargryta och musselkok

Clamchowder: sommargryta och musselkok

Medan du väntar på att soppan ska bli klar kan du göra ordning dina musslor. Fräs lök och vitlök i smör och olja i en tjockbottnad gryta/kastrull, häll ner musslorna i kastrullen och
Moules marinières

Moules marinières

Ta bort musslor som är trasiga. Höj värmen till maxvärme och lägg ner musslorna. Tänk på att ta bort eventuella musslor som inte öppnat sig
Mussels In Lemon Garlic Butter Sauce

Mussels In Lemon Garlic Butter Sauce

Add oil in a skillet/pot. Melt the Butter. Saute the onion for 2 minutes. Add garlic and chilli flakes and cook for another 30 seconds