Den här gången fick det bli Abborre, bara urtagen men med fjällen kvar. Har sån tur som har en fiskeentusiast till Syster, som ofta har fiskelyckan med sig
Vispa crème fraiche med elvisp eller i matberedare tills den är fluffig. Smaka av med salt och peppar. Salta och peppra fiskfiléerna, lägg med skinnsidan ner på grillen
Plocka ur fiskköttet ur den grillade abborren, lämna bara skinn och ben kvar. De allra flesta som kommenterat i olika forum är eniga med mig om att frukt kan ingå som smaksättning och krydda i maten
Blanda den varma och grillade fänkålen med den hyvlade och marinerade fänkålen innan servering. Känn med provsticka att de är mjuka igenom, lyft upp och låt rinna av
Blanda samman några matskedar olivolja med lika mycket soja, det penslar du över dina spett strax före det läggs över grillen och under grillandet penslar du nu som då dina spett
Servera med kokt ris och strö gärna över färsk Timjan. 1 grillad kyckling. Sätt ugnen på 225 grader. Skär kyckling, paprika, purjolök och tomater i bitar
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Grillad några citronklyftor och servera med basilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen. Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta
Valborgsmiddagen igår blev grillad fläskytterfilé (smakar minst lika bra som fläskfilé om inte bättre) med en pastasalld och kräm på fetaost och soltorkade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.