Man kan liksom inte bestrida det faktum att smör gifter sig nått så fantastiskt bra med fisk. Samma sak med dagens fördrink… men den kommer bloggas om såklart i samband med duellen
Tillsätt den till det smälta smöretoch låt stå och puttra på medelvärme tills smöretoch pepparroten fått en fin ljusbrun färg, rör då och då och passa noga så att det inte bränns
Brukar inte ofta gå ordagrant på recept från kokböcker men den här gången gjorde jag det, nämligen helstekt blomkål medkapris, salvia, citronochbryntsmör från ”Myllymäki Grönsaker – Tillbehör & Garnityr”
Magen fylldes medCitronmelissochCitrontimjan. Blanda ner dill, citronoch kryddor. Den här gången fick det bli Abborre, bara urtagen men med fjällen kvar
Servera den grillade fläskkarrén med rostad färskpotatissallad och vispat bryntsmör. Ta ut smöret ur kylen och vispa det med en elvisp så att det blir lite luftigt
Blanda ner dill i rödbetsröran och servera fisken med färskpotatis, citronklyftaoch ev. Hacka dill, kapris, rödbetor, rödlök och värm med smält smör i en kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.