2 o
åt specilagjorda sallader som såg väldigt goda ut iofs, men att de orkar stå emot alla frestelser när hungern sätter in att inte äta mer på en dag än två sallader
Egentligen ska potatisenoch köttet tärnas upp i lika stora bitar (enligt receptet) men jag gillar när man får tugga köttet så jag tärnade upp det i större bitar
Biff Rydberg är egentligen inget konstigare än grovt tärnad stekt oxfilé, råstekt potatis, stekt lök, äggula ochoftastnågonsorts senapsgrädde eller -kräm
Låt rinna av ordentligt i ett durkslag och klappa tärningarna torra i en ren kökshandduk. Skala och hacka löken och fräs den i lite smör så att den får lite färg
Biff Rydberg är ju en slags lyxig pyttipanna gjord på oxfiléoch det är ju bara hur gottsom helst. Glöm för all del inte senapscremen - den ger verkligen en extra dimension till rätten
Biff Rydberg är ju en riktigt god rätt tycker jag. Nu har jag nästan gjort alla recepten i Per Morbergsbok, så har börjat kolla lite i andra böcker jag har
Ingredienser Portioner. 4 8 storapotatisar 600 g ryggbiff eller oxfilé 3 gula lökar 1/2 kruka persilja ca 5 msk smör ca 3 msk olja salt och vitpeppar Till servering ägguloroch senap Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Och bästa sättet att använda upp dessa bitar är helt klart genom att göra Biff Rydberg. Ibland händer det att jag köper oxfilé till en steak sandwich eller pizza med oxfiléoch bea och får en bit kött över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.