4-peppar ostfylld kotlett med en underbart god sås.
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 4 benfria kotletter, ca 2 ½ - 3 cm tjocka
  • 1 Salt
  • 1 Peppar
  • 1 Svartpeppar till panering
  • 1 Fyllning
  • 11 ask Cantadou 4 peppar, 140 g
  • 11 tsk smulad dragon
  • 12 msk crème fraiche
  • 11 vitlöksklyfta
  • 1 Sås
  • 1½ -1 dl vatten
  • buljongtärning
  • 11 dl grädde
  • 12 msk vetemjöl
  • 11 tsk dragon
  • 11 tsk paprikapulver
  • 11 tsk kalvfondMosa samman ost med crème fraiche, dragon, paprikapulver och pressad vitlök. Skär en rejäl ficka i varje kotlett och fyll fickan med oströran. Fäst samman med tandpetare. Panera sidorna på kotletterna med svartpeppar. Bryn kotletterna gyllene på båda sidorna i lite matfett. Salta och peppra. Lägg dem i en smord eldfast form. Koka upp vattnet till såsen tillsammans med smulad buljong och kalvfond. Vispa ut mjölet i grädden och rör ner det i buljongen. Låt såsen sjuda under omrörning ca 3 minuter. Smaka av med dragon, salt och peppar. Häll såsen runtom kotletterna. Gratinera mitt i ugnen ca 15- 20 minuter Servera med tex. ugnsbakad potais och en god sallad Smaklig måltid

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.