Gärna dagen efter. 4. Slå över detta på dajmparfaiten och frys i ca 4 timmar. Den här gjorde jag i helgen, perfekt att kunna förbereda och bara ta fram en liten stund innan man ska äta den
Baka på så du kan bjuda dig själv och dina vänner på en kanelbulle på söndag. Varsågoda alltså. Alldeles snart är det kanelbullensdag, den 4 oktober närmare bestämt, och naturligtvis ska även vi som är glutenintoleranta få chansen att njuta av riktigt goda kanelbullar. Ljumma mjölken till knappt fingervärme, ca 34 - 35 grader, och lös jästen i mjölken. Lägg på bakpapprad plåt eller i formar och låt jäsa övertäckt ytterligare en 45 - 60 minuter
Hoppas ni fått smaka en riktigt god glutenfri kanelbulle dagen till ära i dag den 4 Oktober. Jag har testat receptet 4 gånger, 2 med Semper Fin Mix och 2 gånger med Semper mix eftersom jag ville baka bullar även till den som inte tål vetestärkelse. Lös upp jästen i en bunke med mjölken som du värmt til ca 45 grader och strö över 1 tsk av sockret, låt vila 15 minuter
Godast är att servera kanelbullarna rumstempererade. Kanelbullensdag närnar sig med stormsteg. Det är inte så ofta jag bakar kanelbullar, men till kanelbullensdag är det närmast ett måste
Och nybakat smakar ju alltid godast. ca 14 dl vetemjöl. 4 msk kanel. ca 14 dl vetemjöl. 4 msk kanel. Nu när det snart vankas bebisbesök försöker jag baka lite och stoppa i frysen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.