6 1 rotselleri (à 500 g) 1 bananschalottenlök 1 vitlöksklyfta 50 g smör salt hackad persilja att strö över 1/2 dl finriven parmesanost Lägg till i inköpslistan
Som en av många rätter på nyårsafton fick jag äntligen tillfälle att testa helstekt rotselleri, mycket gott och alltid roligt att bjuda på något som de flesta inte äter till vardags, i alla fall inte på det här sättet
blandpeppar och salt, gärna tryffelsalt för extra fin smak. Här får den sällskap av grädd- och vinstuvad purjolök, en fluffigt krämig mousse på rotselleri, lättpicklad schalottenlök, långsamrostade tomater och en madeirasky
Tillsätt creme fraiche och honung och mixa slätt med hjälp av en stavmixer. Bakad rotselleri. Skala rotsellerin och skär den i ca 2 cm tjocka skivor. 3. Krydda med salt och peppar efter smak och sätt in i ugnen ca 25-30 min. Rosta hasselnötterna i en torr panna ca 2-3 min. 1 kg Rotselleri. 3 msk Olivolja
Servera genast, t ex med en dinkelsallad eller råris och tomatsallad. Pensla en tesked olivolja på varje rotselleriskiva och strö över flingsalt och lite svartpeppar
Jag skar bitar av rotsellerin, la dem i en skål, mixade med en stavmixer, vispade/rörde i philadelphiaost och smakade av med salt och nymalen svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.