Deg 3. 3. Dela degen i 3 bitar och smaksätt två av degarna, blanda in de hackade jappgodisbitarna i en deg och de hackade daimgodisbitarna i en annan deg och spara en naturell
Degen11dl vetemjöl500g smör eller margarin5tsk bakpulver3msk vaniljsocker4dl. 3msk vaniljsocker. Att göra en stor deg och sen dela upp den och smaksätta är både lätt och sparar tid
Idag får du tips på 7 sorters goda kakor på mitt sätt, utan gluten och med mindre sött än vad de flesta använder. Lägg över ett nytt bakplåtspapper och kavla tunt till en storlek som passar din plåt, min plåt är ca 35×35 cm. 3 ägg. 3 ägg
Nu hittade jag ursprungsreceptet i mormors gamla "Sju sorters kakor". 3 dl av alla ingredienser, 1 tsk av varje krydda, lite bikarbonat, blanda och in i ugnen. Mjuk pepparkaka utan matfett och ägg3 dl havregryn3 dl vetemjöl3 dl strösocker3 dl mjölk1 tsk kanel1 tsk ingefära1 tsk kardemumma1 tsk nejlikor2 tsk bikarbonatSmöra och bröa en avlång form. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader ca 30 minuter. 3 dl av. 3 dl havregryn. 3 dl vetemjöl. 3 dl strösocker. 3 dl mjölk. 30 minuter
Idag bjuds det på fem sorters kakor här i Laggårn. Kalas. Rödvinbärssnittar, Tessans stora chokladkaka, Småkakor med polka och choklad, Carros vaniljmums och Karros kaka
Sju sorters kakor och lite annat smått och gott. Det minsta antalet är sju olika sorters småkakor, med andra ord är eventuell bjudning av vetebröd, tårta eller mjuk kaka inte inräknat
400 g smör 350 g strösocker 250 g vetemjöl 225 g havregryn 4 g bikarbonat. 250 g smör 325 g strösocker 1 ägg 25 g mjölk 5 g bakpulver 175 g mörk choklad 400 g vetemjöl. 500 g smör 375 g strösocker 65 g sirap 800 g vetemjöl 125 g sötmandel, rostad, hackad 8 g bakpulver
Här kommer ett nytt recept från min mormors "Sju sorters kakor". I min egen "Sju sorters kakor" hittar jag ett recept som heter just Snabbhavrekakor som påminner mycket om Havrerutorna
Kakor med två sorters ingefära(ca 24 st). 350 g vetemjöl. 85 g (knappt 3/4 dl) ljus sirap. 2 bitar inlagd ingefära (ca 35 g), finhackad. 350 g vetemjöl. 85 g (knappt 3/4 dl) ljus sirap. 2 bitar inlagd ingefära (ca 35 g), finhackad
sju sorters kakor och två sorters minimuffins. Chokladsnittar (ca 30 st). 3. ca 30 st. Ett riktigt härligt kakfat blev det att bjuda på till födelsedagen
Hon frågade om inte jag kunde baka 2 sorters småkakor och cupcakes. Chokladsnittar ca 30 st (7 sorters kakor boken)100 g margarin1 1/3 dl strösocker2 ½ dl vetemjöl2 msk kakao1 tsk bakpulver½ msk vaniljsockerÄgg till pensling & pärlsocke till garneringBörja med att sätta igång ugnen på 200 grader. Dela degen i 3 lika stora delar. Kolakakor ca 30 st. ( Jag tycker det är lättats med händerna då)Dela degen i 3 delar. Skär kakorna i 2 cm tjocka skivor och låt sedan svalna ca 30 st. 7 sorters kakor. 1 1/3 dl strösocker. ca 30 st
Jag bakade igår, tre sorters småkakor på en deg vilket blev ungefär 30 st sammanlagt. Platta ut degen lite och lägg i en plastpåse i kylen, minst 30 min. Efter 30 min tag ut den och dela den i tre delar, använd en del till varje sort. Låt rullen stå i kylen i ca 30 min innan du tar ut den och skär den i skivor. Kavla ut degen 2-3 mm tjock
Dessa glutenfria små chokladflarn var egentligen tänkta att bli små fina bulliga chokladkakor. Första gången jag bakade dem lät jag tyvärr de vara inne liite för länge i ugnen så då blev i "färdigaste laget", men denna gång var jag mer koncentrerad på min uppgift
Sju sorters kakor finns det en gammal receptbok som heter, den har nog funnits i många hem. Bokens namn kom av att man förr skulle servera sju sorters kakor till kaffet
13 stycken till antalet placerar sig på lika många stolar. Snabba havrekakor1,5 dl havrekakor3/4 dl socker75 g smörBlanda samman ingredienserna och klicka ut smeten i små formar. Kokoskakor25 g smör1 ägg3/4 dl socker3 dl riven kokosVispa ägg och socker pösigt. Äpplesnittar2,5 dl vetemjöl100 g smör3 msk socker1 msk grädde1 dl äpplemosBlanda samman alla ingredienser utom äpplemoset. Låt stå i 30 minuter i kylen. Rulla till en 3 centimeter tjock lång rulle. Hallongrottor1 1/2 dl hasselnötter, malda200 g smör1 dl strösocker1 tsk vaniljsocker3 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 dl hallonsyltMixa samman alla ingredienser utom hallonsylten. Rulla ut degen till en lång sträng och skär den jämnt i 30 bitar. Chokladcookies med aprikos1 dl strösocker1 dl farinsocker3 dl havregryn150 g torkade aprikoser3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver200 g rumsvarmt smör150 g mörk chokladKör samtliga ingredienser någon minut i mixern, allt ska ha blandats och choklad och aprikoser sönderdelats till något mindre bitar. " 13 stycken till. 3/4 dl socker. 3/4 dl socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.