25 januari
2015, 15:53Igårkväll gick jag & Björn på Olearys för att titta på Brynäs och äta lite middag, jag som i vanliga fall har svårt att få någon mat som både är god och "ok" enligt fodmaps åt en otroligt god grillad lax m. ris och sallad. Efter matchen så gick vi på nya restaurangen APA för att Björn ville ta en öl till innan vi gick hem och där träffade vi en av Björns arbetskompisar och hans flickvän så vi slog oss ner med dom. Vi gick tillsammans vidare till Udda tapas ett tag och vips hade klockan hunnit bli
23.45 och
vi var tvungna att åka hem till Novisen. Var en jättetrevlig kväll överlag så blir nog fler restaurang besök för oss framöver :) Idag har vi ätit nybakade glutenfria risscones till frukost (lägger upp receptet lite senare), promenerat och jag har provat på att träna lite lätt här hemma. Förskylningen är ialf påväg bort vilket är bra, hoppas bara att den håller sig borta ett tag nu!
Ett till tips. Påminner väldigt mycket om Biff Rydberg, som också är supergott. Kul att göra någon ny variant på något man gillar, men jag måste nog ändå säga att Rydberg fortfarande ligger etta
Januari är hemsk. Jag vet att januari för många är en månad av späkning och att plånboken kan vara tunn efter jul- och nyårshelgerna, men jag kan inte riktigt begripa varför allt skulle bli bättre av att man prioriterar ned maten
Grädda i 225 grader i ca 30 minuter. 225 grader. Sådär ja, nu är det ett nytt år och nya tag. Börjar 2011 med att prova på ett paj recept som jag fått från en underbar familj
Grädda i ca 12 minuter i 225 grader. Sara har verkligen udda och spännande recept att dela med sig av. Det är sånt som gör att jag tycker att det är så roligt med den här idén om att göra en ny maträtt varje dag - jag får ju testa så mycket som jag förmodligen aldrig skulle ha fått för mig att göra annars
1 kg potatis1 pkt bacon (140g)1 gul löksalt och peppar2 dl grädde1½ dl vitt vin2 vitlöksklyftor250 g raclette ostSkala och skär potatisen i ca ½ cm tjocka skivor. 250 g raclette ost
Den där tösen Sara kommer med riktigt goda förslag. Har aldrig haft apelsinjuice i mat förut. men för er som är tveksamma så kan jag intyga att det var väldigt gott
Som ni vet så är det kyl och frysskåpsrens som gäller i januari månad, det finns en hel del att fixa en god middag av och hade faktiskt lite frysta örtkryddor som måste användas
Hej. Fan. Det här är jag så förjävligt peppad på så jag bara måste svära lite extra. Idag släpps första hamburgaren i mitt JÄTTELIKA ÅRSLÅNGA samarbete med den helgrymma hamburgerkedjan Bastard Burgers där jag kommer sätta en ny kick ass (får vi hoppas
Kyckling stroganoffDetta är en snabb rätt som inte tar längre tid än det tar att koka riset. 2 port150 g basmatiris1 stor purjolökEn handfull champinjoner2 kycklingbröstOlivoljaSmör att steka iEtt glas vitt vinEn handfull persilja2,5 dl matlagningsgrädde1 citronKoka riset
Dag 13 i konsolideringsfasen Lördag betyder firarmåltid, och idag har jag tagit i ordentligt. Firarmåltiden behöver ju inte vara festlig i den bemärkelse, att det är lyxigt
Dag 19 i konsolideringsfasen I dag fick det bli fredagsmys istället för middag Bakad potatis med sallad och kesofyllning med räkor Separat recept med kesofyllning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.