Det finns inte mycket som värmer bättre i vinterkylan än en indisk curry. Grunden i en indisk curry är att först steka en smaksättning med färska kryddor, som brukar bestå av vitlök, ingefära och chili, samt något som ger konsistens
Efter två timmar blev vi skickade till förlossningen för vidare observation. Efter ännu flera timmar med CTG & ultraljud fick vi okej på att åka hem men återkomma för nytt CTG idag
Låt nu denna bas till en fantastisk buljong sjuda ett flertal timmar. Min fick sjuda i 4 timmar. Man kan använda allt på en kyckling, precis som på grisen (från tryne till knorr som det heter) och alla andra ätbara odjur
Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket. Ytterlår lämpar sig utmärkt till ett långkok i gryta så det fick det bli
Tips på tilltugg. Här kommer tips på lite tilltugg som ni kan bjuda era vänner på till mellon ikväll. Förra lördagen hade vi gäster hemma och till välkomstdrinken bjöd jag på lite goda tillbehör som är superenkelt att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.