2014 i
stugan tillsammans mina föräldrar samt Björn. Lugn och mysig dag/kväll, var jättemysigt att få fira in det nya året med de människor som betyder mest❤️2014 var ett turbulent år med både mot och medgångar, magen har gått från att vara helt väck till att åtminstone vara hanterbar. Ryggen är ju som den är och man går två steg fram och ett tillbaka hela tiden. Men jag är ändå hyfsat nöjd med det gångna året, 2013 var ett riktigt skit år både psykiskt och fysiskt, 2014 kändes det som att jag börjar komma på rätt spår igen och att jag förhoppningsvis (*ta i trä*) är påväg åt rätt håll, så 2015 har potential för att bara bli bättre! Jag hoppas på det ialf, hoppas på att det blir ett år fyllt med glädje, framsteg och innerlig lycka. Strävar efter att försöka känna mig mer tillfreds med mitt liv och med mig själv trots skador och övriga brister. Jag kör på det klassiska nyårslöftet att iår ska jag lära mig älska mig själv för allt vad jag är och för allt jag inte är.
2 port. 2 ryggbiffar ca 300 g6 st kokta potatisar½ gul lök3 msk senapca 1 tsk dragon1 äggulasalt och pepparsmör att steka itill servering. 2 st äggulorTärna och stek potatisen. ) 2 port. 2 ryggbiffar ca. 2 st äggulor
Januari är hemsk. Jag vet att januari för många är en månad av späkning och att plånboken kan vara tunn efter jul- och nyårshelgerna, men jag kan inte riktigt begripa varför allt skulle bli bättre av att man prioriterar ned maten
2 port. 2 kycklingfilérersmör att steka isalt och peppar2potatisar2 morötter1 gul lök2 st vitlöksklyftor1 msk olja1 dl vatten1 kalvbuljongtärningrosmarinpersiljaBörja med att skala och skära vitlök, potatis, lök och mörötter i bitar. Ställ in lergrytan i 200 grader i 15 minuter. 2 port. 2 kycklingfilér. 2 potatisar. 2 morötter
1 fläskfilé1 äpple, i skivorsalt och pepparca 1 dl mango chutneyca 2 dl matlagningsgräddesmör att steka ica 1½ dl riven ostkokt ris Börja med att steka fläskfilén i lite smör, salta och peppra. Grädda i 225 grader i ca 15 minuter. ca 2 dl matlagningsgrädde. 225 grader
Börjar 2011 med att prova på ett paj recept som jag fått från en underbar familj. ca 3 dl vitkål1 gul lök1 tsk salt1 påse tacokryddmix1 dl creme fraise2 dl matlagningsgräddeca 1½ dl riven ostsmör att steka i1 sats pajdeg. Grädda i 225 grader i ca 30 minuter. 2 dl matlagningsgrädde. 225 grader
4 skivor hönekaka400 g färska champinjoner2 pkt bacon4 dl creme fraiche1 paprika1 liten purjolök1 knippa dill2 st tomater5 dl riven ostsalt och peppargarnering. Grädda i ca 12 minuter i 225 grader. 2 pkt bacon
1 skiva vitt bröd, stektlite chilisås1 biff2 skivor ost1 stekt ägg ovanpåVet du vad det är för skillnad på en opera smörgås och en opera hamburgare. 2 skivor ost
ca 400 g köttfärs1 gul lök, hackad200 g fetaostca 1 dl soltorkade tomater, hackadelite mjölklite ströbröd1 äggsalt och pepparDet är bara att blanda ihop smeten, göra biffar och sen steka i lite smör. 200 g fetaost
1 kg potatis1 pkt bacon (140g)1 gul löksalt och peppar2 dl grädde1½ dl vitt vin2vitlöksklyftor250 g raclette ostSkala och skär potatisen i ca ½ cm tjocka skivor. Sen in i 200 grader i ca 20 minuter, eller tills den fått en fin krispig yta. 2 dl grädde. 2 vitlöksklyftor. 250 g raclette ost
800 g potatissmörca 2 dl mjölksalt400 g köttfärs1 vitlöksklyfta, pressad1 köttbuljongtärning1½ dl vetemjöl2 dl vattensalt och pepparSkala och koka potatisen, gör potatismos med smör, mjölk och lite salt. Blanda ihop köttfärsen och potatismoset, lägg i en ungsfastform och grädda i 200 grader i ca 20 minuter, eller tills det fått en fin färg. ca 2 dl mjölk
)ca 4 port1 fläskfilé1 röd paprika1 gul lökca 2 msk soya1 dl koncentrerad apelsinjuice2 dl creme fraiche1 dl grädde2 st tomatersmör att steka isalt och peppar ca 2 tsk curryBörja med att putsa fläskfilén, skär i bitar och stek i lite smör. ca 2 msk soya. 2 dl creme fraiche. 2 st tomater. ca 2 tsk curry
Som ni vet så är det kyl och frysskåpsrens som gäller i januari månad, det finns en hel del att fixa en god middag av och hade faktiskt lite frysta örtkryddor som måste användas
Hej. Fan. Det här är jag så förjävligt peppad på så jag bara måste svära lite extra. Idag släpps första hamburgaren i mitt JÄTTELIKA ÅRSLÅNGA samarbete med den helgrymma hamburgerkedjan Bastard Burgers där jag kommer sätta en ny kick ass (får vi hoppas
FRUKOST En skål lättfil med 2 msk havrekli kokt ägg kaffe LUNCH Fish n´chips Friterad fisk med pommes frites fet dressing sallad DESSERT Marängsuisse Maräng,vaniljglass, vispad grädde och chokladsås Såå Good MIDDAG Lax, räkor och grönsaker Kvällste med fullkornsskorpa
Kycklingsallad eller fisk blir också gott till, bra i attackfasen FRUKOST En skål lättfil med 2msk havrekli kokt ägg Kaffe LUNCH Grillad kyckling med rostade grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.