månadens gröna november. Ny månad, ny temaråvara hos Månadens Gröna*. Under november är det Tina på Grönt varje dag som styr skeppet och den här månaden är valfriheten stor för temat är nämligen kål
Ca 150 g finriven parmesan (eller Grana Padano). Ca 150 g finriven parmesan (eller Grana Padano). Många har testat Jamie Olivers lasagne med crème fraiche i stället för bechamelsås och lovorden har haglat så tätt och övertygande att jag inte kunde låta bli att prova själv
April gick nyligen över till maj och nu börjar det verkligen kännas att sommaren är på gång. Träden har slagit ut, blommorna står i full blom och fåglarna kvittrar för fullt
Ett av mina populäraste recept. Kaninen som dykt med huvudet ner i jorden är en chokladig upplevelse med en botten av chokladpudding blandat med grädde, eller, om du vill, gör en chokladmousse
Novembertemat för utmaningen Månadens sötsak på bloggen Söta saker, är färgglatt. Vill ni läsa och se fler av mina bidrag till Månadens sötsak, så finns de här
Pajdeg. 3 dl mandelmjöl. 0,5 dl skalade sesamfrön. 40 gram smör. 1 msk fiberhusk. 1 tsk salt. 1 ägg. Mixa mandelmjöl och sesamfrön i mixer/blender – lägg i resterande ingredienser och kör till en deg
150 g valnötter. Sätt ugnen på 150 grader. Mitt allra bästa mjuka bröd. Jag vet att många passar på att baka på söndagar, så idag får du receptet på ett av mina genom tiderna mest populära bröd
Jag kan vara utan choklad i månader, men när det gäller salta godsaker är jag näst intill beroende. De får också bli mitt bidrag till Månadens sötsak i mars, där temat den här gången är PERSONLIGT
Värm vattnet till 37 grader, smula ner jästen. Blanda i olja, salt och vetemjöl. Knåda samman till en fast deg och tillsätt lite mjöl i taget för bra konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.