Stryk vörtbröden direkt när de kommer ut från ugnen med blandningen så får den en fin, glansig yta. 1/2 dl mörk sirap (jag anväde rörsocker-sirap). 175 g ljus gluten- och mjölkfri basmix. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 60 minuter till. När bröden jäst färdigt, placera dem i nedre delen av ugen och grädda 45-60 minuter. Ta 10 g potatismjöl och red ut med 50 g vatten. 1/2 dl mörk sirap (jag anväde rörsocker-sirap). 175 g ljus gluten- och mjölkfri basmix
Den här ostsåsen brukade jag få hos au-pair familjen jag bodde hos för femton år sedan. Mamman i familjen var väldigt bra på att laga mat och när jag återvände till Sverige hade jag en massa bra recept med mig hem
Min syster har varit här med sina flickor och de är söta som socker, ja möjligen är jag aningens jävig i frågan =0) I fredags bakade vi enligt flickornas önskemål, kladdiga chokladmuffins med kräm. Blanda 100 gram halvsmält smör med 1 dl oboypulver, 1 tsk vaniljsocker och 2 dl florsockerSpritsa ut det i muffinsarna när de har svalnat, pynta efter smakNu har tjejerna åkt hem och nu dröjer det ända till i sommar tills vi ses igen
Tabellen är i pdf-format och öppnas enklast med Acrobat reader (du har det säkert redan i datorn, men om inte kan programmet laddas ner gratis här) eller Förhandsvisning om du använder en mac-dator
Vi har bara njutit av vädret och ätit god med goda vänner denna helg. Tillsätt valnötter,salt, kardemumma, kanel, och mjölet som du blandat med bikarbonat och bakpulver
Långjästa degar, som man bara blandar ihop mycket kort och sedan låter jäsa under natten, eller vila och vika-degar som går ut på att man blandar degen kort, låter den vila en halvtimme innan man viker ihop degen där den ligger i bunken en vända (här finns en liten film där man ser hur det ser ut)
Smält i en kastrull crème fraiche och ädelosten, krydda med örtsalt, strö riven ost över. Skär fläskfilén i skivor och stek den därefter lägges i en eldfast form
Klicka i 3 dl vaniljkesella med saft o skal av en lime och lägg i det svalnadnde skalet. Dekorerade med 3/4 liter delade färska jordgubbar. ½ burk hackade soltorkade tomater1 dl färsk o hackad basikila1 dl riven parmesan2 tsk salt2 msk oliv oljaett par skivor vanlig smörgås ost Färskosten gräslökVetemjöl specialLös upp jästen med vätskan o tillsätt salt och olja, rör tills jästen e helt upplöst. Tillsätt mjölet, som vanligt så sätter jag ej ut antal dl på mjöl men ca 7-8 dl i detta fall. Ställ in i mitten av ugnen och sänk värmen till 200 grader, grädda i ca 20-25 min. ca 20-25 min
Så var det med denna paj när jag gjorde den för ett tag sedan. Hittade ett recept som hette något i stil med "mager pajdeg" även om det inte var därför jag valde receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.