Så galet gott och ett ganska roligt sätt att bjuda på också. Sa jag att det var magiskt gott. En perfekt rätt att göra några timmar innan, sätt den bara i kylen så är det bara att plocka fram när gästerna är på plats
Så ända in i hoppsan god, och jag har haft den stora lyckan att få äta den två gånger på en vecka. Japp först var jag tvungen att provbaka godsaken och sen ha det förskräckligt tunga och ansvarsfyllda uppdraget att vara testpanel
Skulle inte palla strikt LCHF-kost, hehe. Extra plus då det går fort att baka och är lätt att variera. Tänkte dela med mig av två brödrecept som jag absolut kommer att spara
Det kan vara lite klurigt att få till frostingen så att man får med alla färger i den när man spritsar, men jag har ett litet knep som jag tänkte dela med mig av
Detta beror på att den mesta frukt och bär innehåller enzymer som bryter ner c-vitamin. Vid den här tiden på året, precis innan alla bär och frukter börjar mogna, så gör jag ”rensa ur frysen”-saft
Vidare behöver man t-sprit till brännarna och så naturligtvis någonting att röka i den lilla låddan. Men nu svävar vi ut i det blå, det är ju inte Petters följe som ska bjudas på lax - det är ju ni
Som kock måste man provlaga allt och förra året bestämde jag mig för att koka hummer. Jag måste erkänna att detta var riktigt jobbigt som förstagångshummerkokare
och jag mår ok förutom att högra sidan av kroppen ömmar och jag är lite blåslagen. Fyra ingredienser och tio minuter är allt som krävs för att du ska kunna servera den här ljuvligt goda desserten
Då var det dags igen att lägga lite lingon på burk och vi gjorde precis samma recept som förra året, det vore ju dumt attändra på ett så fantastiskt gott recept
-Svart te plus torkad mynta är alltid en favorit. Jag tycker de här med att vara självförsörjande på något är väldigt givande både för en själv och för miljön
Tyvärr är terrinen inte speciellt lchf-vänlig (om du inte gör endast på mörk choklad), men jag gjorde vaniljkrämen och nöt och frökrispet utan socker (använde honung och sukrin melis) och serverade det med en hel hög björnbär, ljuvligt gott det med
Det här är ett brödrecept som du bör spara i din favorit-samling. Dessutom full med härliga frön och riktigt lätt att baka om du har en degblandare och lite tålamod att vänta på att skållningen ska mogna över natten
Perfekt tycker jag att kunna köpa så många skivor julskinka man vill ha. Nu var det en liten kille här hemma som hade fått risgrynsgrötsabstinens och ville att jag skulle koka det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.