Harkött (allt utom filén) skuret i tärningar, 2x2 cm
150 cl
öl gärna mörkt
11 st
lagerblad
11 st
hönsbuljongtärning
11 tsk
timjan torkad
11 st
gul lök i bitar
11-2 st
morot i skivor
1 salt
& peppar
1500 g
schalottenlök eller silverlök, skivade
1 olivolja
till stekning
115 g
smör
1500 g
mandelpotatis
120 g
smör
13/4 dl
mjölk
1 körvel
färsk, till dekorationBryn köttet i olja och smör. Lägg i kastrull och häll på ölen så att det täcker köttet. Fyll på vatten om det behövs. Lägg i lagerblad, timjan, lök, morot och hönsbuljong och koka upp.
1 Sjud
tills köttet är riktigt mört, räkna med 1,5 timmar. Fyll på med vatten om det behövs under kokningen. Smaka av med salt och peppar.
1 Bryn
den skivade löken i olivolja på svag värme tills den är riktigt mjuk. Mixa den till en puré med lite smör. Smaka av med salt och peppar.
1 Koka
potatisen mjuk i saltat vatten. Blanda den med rumsvarmt smör och varm mjölk till en puré. Dekorera gärna med färsk körvel.
1 Servera
grytan med potatispurén och en klick lökkräm på toppen.
Finstycka den färska haren men behåll en del ben. Bryn köttet och en del av benen i omgångar med spiskumminen, koriander och svartpeppar i en stor stekgryta
Stycka haren i mindre bitar. Lägg i kärl. Blanda och slå på marinaden. Ställ i kyl minst ett dygn. Bryn baconet lätt, därefter löken och champinjonerna
Fick en hare av min kära kusin för ett tag sedan. Har själv varit sugen på att tillaga hare ett tag, mest för att de lever med lite dåligt rykte som mat och sådant gillar ag att trotsa, mest av allt
Hargryta till Socker Conny4 p1 hare i fina små bitar1 röd paprika1 gul lökett tråg SockerConny eller jag menar Sockerärtor6 färska skivade champinjoner3 dl rött vin2 msk kalvfond5 dl vatten3 dl gräddemjöl till redningsalt och vitpeppar2 msk geléStek harbitarna i en stekgryta, krydda med salt och peppar, ta upp från grytan
1. Värm ugnen till 180 grader och smörj och bröa en springform, 23 cm i diameter. 2. Häll portern i en stor kastrull och lägg i smöret - sked, eller bitvis -
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.