Öldoftande hargryta
recept.viltmat.nu
recept.viltmat.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Harkött (allt utom filén) skuret i tärningar, 2x2 cm
  • 150 cl öl gärna mörkt
  • 11 st lagerblad
  • 11 st hönsbuljongtärning
  • 11 tsk timjan torkad
  • 11 st gul lök i bitar
  • 11-2 st morot i skivor
  • 1 salt & peppar
  • 1500 g schalottenlök eller silverlök, skivade
  • 1 olivolja till stekning
  • 115 g smör
  • 1500 g mandelpotatis
  • 120 g smör
  • 13/4 dl mjölk
  • 1 körvel färsk, till dekorationBryn köttet i olja och smör. Lägg i kastrull och häll på ölen så att det täcker köttet. Fyll på vatten om det behövs. Lägg i lagerblad, timjan, lök, morot och hönsbuljong och koka upp.
  • 1 Sjud tills köttet är riktigt mört, räkna med 1,5 timmar. Fyll på med vatten om det behövs under kokningen. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Bryn den skivade löken i olivolja på svag värme tills den är riktigt mjuk. Mixa den till en puré med lite smör. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Blanda den med rumsvarmt smör och varm mjölk till en puré. Dekorera gärna med färsk körvel.
  • 1 Servera grytan med potatispurén och en klick lökkräm på toppen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.