Gör så här. Igår bakade jag åretsförsta lussebullar och de blev jättegoda. Jag brukar hinna baka lussebullar 2-3 gånger under november-december och prova lite olika former men den här gången blev det klassiska lussebullar med russin i. Värm smör och saffran i en kastrull, häll i mjölken så att degvätskan blir 37 grader. Grädda i mitten av ugnen i 5-10 minuter tills de har blivit gyllenbruna och är genombakade
Första advent har alltså krupit inpå oss, och det är dags att tända adventsljusstakarna ännu en gång – det är välbehövligt nu i det mer eller mindre konstanta mörkret som vilar utanför fönstret
Sitter och lyssnar på mattrender på Arlas pressfrukost på Årets Kock. Husmor Lisas produkter passar fint in i trenderna även om jag hoppas att det inte bara är en trend utan ärhär för att stanna länge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.