Hej här visar jag mitt hemliga recept den är jätte god testa.
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
6
portioner
2 1/2 dl
solrosolja
3 1/2 dl
strösocker
4 dl
fint rivna morötter
3
ägg
4 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
1 tsk
bikarbonat
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
nyriven muskot
1 tsk
kanel
Knappt 1 dl grovt hackade valnötter
Beskrivning
Vispa socker och olja vitt. Tillsätt de rivna morötterna och sedan äggen ett i taget. Blanda de övriga torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Tillsätt till sist valnötterna.
Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda kakan i 200° cirka 30- 35 minuter.
Vispa alla ingredienserna till toppingen till en luftig smet. Obs, det är jätteviktigt att smöret inte är för varmt.
Bred på smeten på den avsvalnade kakan. Ställ kallt i minst 1 timme så att toppningen stelnar något.
Garnera med morotsstrimlor, klart!
Häll sedan i sockret med en tunn stråle medan du vispar och fortsätt vispa tills marängen är kall. Kavla ut degen cirka 3 mm tjock, fodra en rund pajform med löstagbar kant som är 23-24 cm i diameter och nagga botten med en gaffel. Värm ugnen till 200 grader och grädda botten cirka 10 minuter, tills den fått en fin färg. När sockret visar cirka 110 grader börjar du vispa äggvitan
(Receptet hittar ni här). Svärmor Signe bakade denhärgoda kladdkakan till efterrätt efter att ha bjudit på Morsdagsmiddag som bestod av fisk i ugn med gräddsås och bacon
Gör så här. I helgen som var bakade jag en cheesecake med två fyllningar, en bärfyllning och en med smaka av citron, som jag kan rekommendera, både god och lätta att baka
Bred på ett jämnt lager fyllning på den utkavlade vetedegen. Smula jästen i bunken till din matberedare, värm mjölken till ljummen och slå över och blanda runt
Denhär kakan ärgod att äta bara som denär, men om du vill lyxa till det lite extra så passar det bra att servera kakan med en klick vispad grädde, vaniljvisp eller vaniljglass
Lightly butter a 9-inch springform pan and line the bottom with parchment. Preheat Oven to 375˚F. Beat 2 eggs and 1 cup sugar with whisk attachment on high speed 5 min, or until light in color and thick
Kommentarer
murran60
hur gör man toppingen?
chita
Ja hur gör man toppingen. För den har du glömt skriva ner?
Logga in eller Registrera för att kommentera.