Åländskt svartbröd
Mat för hälsan
Mat för hälsan
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g malt (grovt)
  • malt
  • 1,2 kg rågmjöl (grovt)
  • rågmjöl
  • mjöl
  • 1,3 kg grahammjöl
  • 3-4 dl sirap
  • sirap
  • 40 g jäst
  • 2,5 l vatten
  • salt efter smak
  • och
  • till
  • av
  • Rör
  • 1/3 av maltet och 1/3 av rågmjölet noggrannt med träslev i
  • 8 dl
  • 15 minuter
  • minuter
  • Strö
  • 20 minuter
  • 1/3 av maltet och 1/3 av rågmjölet över degen som ett täcke. Handdukar
  • 15 minuter Kokande vatten hälls på, litet i
  • 1 tsk jäst smulas över degen och rörs ner. Det sista
  • 6 timmar – eller tills bröden är svarta. I

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.