Ett bröd som jag har bakat till just Midsommar de senaste åren är "Åländsktbrännvinsbröd med gojibär" (jag utesluter dock brännvinet) som har en härlig smak av kummin och kryddpeppar, två av mina favoritkryddor då det kommer till bröd
2 l surmjölk eller kärnmjölk (1,5 l filmjölk och 0,5 l lättmjölk)3 dl sirap3 dl farinsocker1 kg rågmjöl3 dl malt2 tsk salt50 g jäst2 kg vetemjölkaffesirapsblandning, lika delar av varjeSur- eller kärnmjölk är svårt att få tag på i Sverige
Gojibär - som för bara något år sedan var svårt att få tag på utom i specialaffärer - hittar du numera överallt, både i vanliga livsmedelsbutiker, men också i alla hälsokostbutiker
Rör i gojibär eller russin. Men gojibär är bättre för de innehåller en massa nyttiga antioxidanter. 2 dl gojibär eller russin. 2 dl gojibär eller russin
1 dl torkade gojibär. 1 dl torkade gojibär. Brödbak igen i stugan. Som ni redan vet så gör jag nästan aldrig helt samma bröd två gånger, utan blandar hejvilt mellan olika mjölsorter, gryn, fröer och torkade bär
3 dl havregryn - Saltå kvarns ekologiska eller Semper Ren havre t ex75 g kokosolja eller smör2 ägg1 dl ljust rörsocker½ dl Cane syrup1 msk vaniljsocker1 dl mandelpasta½ dl gojibär½ dl russin½ dl hackad mandel3 dl havremjöl½ msk bakpulverSmält smöret eller kokosoljan och häll det hett över havregrynen
Jag försöker variera bollarna med lite olika ingredienser, och den här gången fick det bli råa cacaonibs, som jag lade i blöt över natten tillsammans med chiafrön, solrosfrön, pumpafrön, mandel, och gojibär
Rör i havregrynsblandningen och gojibär. 125 g laktosfritt eller vanligt smör - alternativt mjölkfritt margarin1 stort ägg - mitt vägde hela 76 g och kom från min "privatleverantör"1 dl ljust muscovadosocker½ dl mörkt muscovadosocker½ dl råsirap - alternativt mörk agavesirap eller vanlig mörk sirap1 dl gojibär1 dl havremjöl½ msk fiberhusk½ msk bakpulverSmält smör/margarin, och häll det hett över havregrynen. 1 dl gojibär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.