Täck botten med ett lager äppelbitar. Recept bakverk , kaffebröd & Kakor. Ta ut äppelpajen och låt den svalna något innan servering och den serveras med vaniljsås
Pajen är klar och redo för att avnjutas, antingen med glass eller vaniljsås. Krämig äppelpajmed knaprig smuldeg Äpplen4-6 äpplen beroende på storlek1 dl socker0,5 dl mjöl1-2 tsk kanel1 nypa salt50g smörSätt på ugnen på 175 grader
Den påminner om min andra favoritpaj med knäckigt täcke, som också är väldigt god. Det jag gillar med den här pajen är att smakerna av kanel, äpple och lite sälta blir så fantastiskt tillsammans
En kollega till mig frågade om jag hade bränt den med gasbrännare och lite av den känslan blir det. Blanda äppelklyftorna med kanel och socker och ställ åt sidan
Receptet har jag en gång i tiden fått av min vän Katrin och har sedan dess fått hänga med. Smält smöret och blanda ner socker, mjöl och ägg med en slickepott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.