Pajen är klar och redo för att avnjutas, antingen med glass eller vaniljsås. Krämig äppelpajmed knaprig smuldeg Äpplen4-6 äpplen beroende på storlek1 dl socker0,5 dl mjöl1-2 tsk kanel1 nypa salt50g smörSätt på ugnen på 175 grader
Den påminner om min andra favoritpaj med knäckigt täcke, som också är väldigt god. Det jag gillar med den här pajen är att smakerna av kanel, äpple och lite sälta blir så fantastiskt tillsammans
Receptet har jag en gång i tiden fått av min vän Katrin och har sedan dess fått hänga med. Smält smöret och blanda ner socker, mjöl och ägg med en slickepott
Jag gjorde ju en rabarberpaj medsmultäcke häromdagen och den blev supergod. Idag blir det nog en lugn dag, mina föräldrar kommer och hälsar på under förmiddagen som de brukar göra på torsdagar och då blir det kanske en promenad med barnvagnen så att Felicia får lite frisk luft
Dessa smaker passar ju utmärkt ihop och med en knaprig smuldeg blev det SÅ gott. Smuldegen är dock lite ”pimpad” den här gången, jag tillsatte hackad vit choklad (använde Lindt´s vita choklad med torkade jordgubbar) och det gav ytterligare en smak till det hela
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl. Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.