I veckan bjöd jag på denna rabarber & hallonpaj med ett härligt täcke av havreoch råg. Enligt mig är kombinationen hallon ochrabarber helt fantastisk och täcket av råg & havre är verkligen pricket på i
Rulla varje bit till en boll och lägg glest på plåtar täckta med bakplåtspapper. Tillsätt vetemjöl, havregryn, kardemumma, russin, bikarbonat och salt och arbeta snabbt ihop till en deg
Men vi kör på havregryn i denna familjen. Havregrynen mal jag i blender till mjöl. 5 dl havregryn (som mals). Låt jäsa i en timme och grädda i 225 grader i 20 minuter. 5 dl havregryn
Sådär krispigt knaprigt, lite likt friterat ochmed god sälta och smak av bacon. Något direkt recept behövs inte, ta den mängd av potatis och bacon du tycker blir bra, krydda med förslagsvis en grillkrydda med lite chiliflakes i, ett par pressade vitlöksklyftor och vänd runt i en ugnsform
Vänd dem försiktigt med florsockret och potatismjölet. Känn med en sticka så kaka är färdig. Skeda över rabarbernaoch jordgubbarna jämt över hela kakan
Smaka av med salt, peppar och ev lite mer honung. Har som sagt blivit en del rabarber i år och då jag lessnat lite på både paj och saft så ville jag testa något nytt och sprang då på detta recept och bestämde mig för att testa
Pensla med uppvispat ägg och dekorera med pärlsocker. Jag älskar ju choklad och de här spröda chokladsnittarna är småkakor som alltid går hem i vår familj, de här smakar mycket choklad och det är omöjligt att bara ta en kaka
Fröknäcke med kokos. Skall vara helt genomtorrt ochknaprigt när det är färdigt. Rör samman torra ingredienser, blanda ner vattnet och rör tills smeten är lagom tjock för att breda ut på två bakplåtspappersklädda plåtar
Rör ner socker, vetemjöl ochhavregryn. Selma och Jimmy plockade rabarber, jag gjorde fyllningen med Colin i bärsele och sedan fixade Jimmy och Selma själva degen också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.