Äppelpajmed smak av nötter, kardemumma ochkanel Ingridienser. Mixa sönder nötterna och blanda dem med mjölet, havregrynen, sockret, kryddorna och bakpulvret i en skål
Smält ihop smör, socker ochkanel i en kastrull och pensla äpplena med det. Nu börjar dom svenska äpplena komma ut i butikerna och då blir man bara sugen på att göra äpplepaj/kaka
Låt pajen svalna lite och servera med vaniljsås eller vaniljglass. Klyfta äpplena i jämnstora bitar (jag skalade dem inte, tycker det ser fint ut med lite röda inslag i pajen), lägg dem i en skål
Kryddat med kardemumma, kaneloch vanilj. När kanterna är jämna och fina naggar du den lite i botten med en gaffel och låter den sedan stå i kylen ytterligare ca två timmar
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Pudra dem medkanel. Det blev en LCHF äppelpajmed en hemmagjord variant på vaniljsås. kanel. Men vi två vuxna som gärna äter sockerfria alternativ tyckte att den funkade och vi åt glatt upp det vi hade på tallriken
Efter det är det ‘Kockarnas kamp’ och TV-kvällen avslutas med ‘Hela Sverige bakar’. Härligt med torsdag -för det innebär att det är fredag i morgon, tjohooo
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.