Vaniljsås eller vaniljglass. Äppelpajmed smak av nötter, kardemumma ochkanel Ingridienser. Mixa sönder nötterna och blanda dem med mjölet, havregrynen, sockret, kryddorna och bakpulvret i en skål
Koka upp vatten med socker och kryddor och låt koka ihop en minut. Med lite extra värmande kryddor blev det en jättegod kräm, som avnjöts lite ljummen med gräddmjölk
Servera pajen dagen efter, gärna ihop medvaniljsås. Strö över rikligt med socker ochkanel. Täck pajformen med skivade jordgubbar, toppa med skivat äpple och häll den ovispade grädden över
Detta är en väldigt god och lyxig paj med krämig fyllning. Toppa med riven mandelmassa. Blanda mascarpone, innandömet från en vaniljstång, ägg och äggulor i en bunke och häll smeten över äpplena
Smält ihop smör, socker ochkanel i en kastrull och pensla äpplena med det. Nu börjar dom svenska äpplena komma ut i butikerna och då blir man bara sugen på att göra äpplepaj/kaka
Servera pajen ljummen med lättvispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås. Nu när säsongen för svenska äpplen är i full gång är det ju perfekt med en liten äppelpaj till söndagsfikat
Nu är äppelsäsongen är här och hemma hos mig iallafall har vi äpplen högt och lågt, minst sagt. Bakade en supergod äppelkaka igår inspirerad av det här receptet, men jag lade till lite kokos och citron bland annat
vaniljsås eller vaniljglass. Tärna smöret och nyp ihop det med mjöl och socker till en smuldeg. Om ni en gång äter äppelpajmed lite flingsalt på toppen kommer ni aldrig att vilja vara utan det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.