Äppelpajmed smak av nötter, kardemummaoch kanel Ingridienser. Mixa sönder nötterna och blanda dem med mjölet, havregrynen, sockret, kryddorna och bakpulvret i en skål
När pajskalet står i kylen så kan du passa på att dela ca två st äpplen i skivor och göra en ”marinad” av kanel, vaniljsocker, honung eller cane syrup (råsockersirap) ochkardemumma
Den här pajen påminner om den goda ananaspajen som jag brukar göra, med skillnaden att den här pajen innehåller äpplen, kardemummaoch citron i en fräsch och oemotståndlig kombination
Smält ihop smör, socker och kanel i en kastrull och pensla äpplena med det. Nu börjar dom svenska äpplena komma ut i butikerna och då blir man bara sugen på att göra äpplepaj/kaka
Nu är äppelsäsongen är här och hemma hos mig iallafall har vi äpplen högt och lågt, minst sagt. Bakade en supergod äppelkaka igår inspirerad av det här receptet, men jag lade till lite kokos och citron bland annat
Låt pajen svalna lite och servera med vaniljsås eller vaniljglass. Klyfta äpplena i jämnstora bitar (jag skalade dem inte, tycker det ser fint ut med lite röda inslag i pajen), lägg dem i en skål
Tärna smöret och nyp ihop det med mjöl och socker till en smuldeg. Om ni en gång äter äppelpajmed lite flingsalt på toppen kommer ni aldrig att vilja vara utan det
Rör ner smöret och mjölet väl blandat med de torra ingredienserna. Smörj och bröa en långpanna, häll i smeten och strö på kanel och ( kardemumma ) efter eget tycke
För att få lite härliga smaker så kan du testa att tillsätta några goda kryddor såsom tex kanel ochkardemumma men tror även det blir gott med ingefära och kanske till ochmed pepparkakskryddor, bara att testa
Den här gången blev jag sugen på äpplen och smaksatte en sockerkaka medkardemumma, kanel och en liten hint ingefära innan jag stoppade ner en äppelklyfta i varje "vinge"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.