Skala och skiva äpplena. Koka dem i vattnet, med lock på i ca 15 minuter. Rör då och då i kastrullen. Blanda i kanelen och sockret och låt det koka 5 minuter till
På hösten får jag ett oemotståndligt begär att konservera saker. Jag fick med mig en påse med fina äpplen senaste gången jag var hemma hos föräldrarna och kokade en god äppelmarmelad på dem
Äppelmarmelad1 kg äpplen (helst Belle de Boskoop)saften och skalet av en citronca. 1 dl vatten1-2 kanelstänger1 msk ingefära (torkad)ca 4 dl Syltsockermandelspån eller flagad mandelSkala och klyfta äpplena i lagom stora bitar. 1-2 kanelstänger
Mät upp vattnet och häll i kastrull, lägg i det rivna citronskalet och äpplen skurna i bitar. Låt koka i ca 30 minuter, äpplena skall vara helt sönderkokta
Lägg äpplen, ingefära, socker samt vatten i en stor kastrull och koka på medelvärme i 20-30 minuter. Gör marmeladprovet genom att ta en droppa en halv tsk marmelad på ett tefat, ställ i frys eller kyl ca 5 minuter så att det kallnar - då ska marmeladen ha stelnat och blivit fast (ej rinnig)
Ingredienser Portioner. 5 dl 500 g äpple t ex Aroma 1 1/2 dl ljus sirap 2 dl vatten saft från 1/2 citron 200 g syltsocker 1 tsk malen kardemumma Lägg till i inköpslistan
Koka upp och låt småputtra ca 20-30 minuter. Den här veckan springer förbi och snart är helgen här. Då vankas bröllop och detaljplaneringen pågår för fullt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.